Projeksiyonlar, geçmişten günümüze makaralı film makinelerinin yerini alan cihazlardır. Çalışma prensibi LCD veya DLP olmak üzere güncel iki teknoloji olarak farklılık göstermektedir. Projeksiyon cihazlarının gerçek kullanım alanları özellikle sinema salonları, okullar, toplantı salonları ve konferans salonları gibi kalabalık bir topluluğa hitap ederken aynı zamanda evlerinde sinema zevkini yaşamak adına herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir ortam sunmaktır. Projeksiyon sistemleri de teknolojiyle birlikte ilerlemiş ve artık eskisine göre çok daha parlak, çok daha uzun ömürlü ve tutarlı sistemler haline gelmişlerdir.
Ancak bir projeksiyon cihazının kalitesini tayin eden en önemli etken sadece çözünürlüğü değil, aynı zamanda kontrast oranı ve ışık gücüdür. Işık gücü LM ile gösterilir ve birimi Lümen,dir. Işık gücü değeri ne kadar yüksek ise projeksiyon cihazı o kadar büyük bir ekrana ve parlaklığa sahip demektir. Örneğin, küçük perdeli bir ortam için 2500-3500 ANSI lümen ışık gücü yeterlidir. Yaklaşık 3500 ile 7000 ANSI lümen ise orta ölçekli bir Toplantı Salonuna yetmekteyken, 8000 ile 37000 ANSI lümen arası çok büyük perdeli Mekanlar ve Konferans Salonları için ancak yeterli gelmektedir. Taşınabilir Led projeksiyon cihazları Ofis ve Eğitim amaçlı sunumlar için tercih edilebilir.
SVGA (800 × 600 piksel) / XGA (1024 × 768 piksel) / 720p (1280 × 720 piksel) / 1080p (1920 × 1080 piksel)
2160p (2160 x 4096 pixel) 4k / 4320p (4320 x 7680 pixel) 8k
LCD PROJEKSİYON CİHAZLARI
LCD Projeksiyon cihazları, 3 adet (R G B) Kırmızı, yeşil, mavi renklerin transparan LCD üzerindeki görüntünün, prizma aracılığı ile birleştirilerek, metal halide (xenon), Led veya lazer ışık kaynağı ile mercek yardımıyla istenilen mesafedeki bir perde üzerinde görüntünün odaklanarak görsellik elde etme tekniğine verilen genel isimdir.
DLP PROJEKSİYON CİHAZLARI
DLP ismi ,dijital ışık işleme anlamına gelir, DLP projektörler ışığı bir renk tekerleği, yansıma aynaları ve son olarak bir mercekle birleştirmek suretiyle görüntü oluşturma teknolojisidir. DLP teknolojisi, pikselleri görüntünün istenen renkleriyle karıştırmak için izleyicinin gözlerine güvenir. Örneğin, mor bir piksel oluşturmaktan sorumlu bir ayna, yalnızca kırmızı ve mavi ışığı yüzeye yansıtacaktır. Piksel, mavi ve kırmızı ışığın hızlı ve dönüşümlü bir flaşıdır. Gözlerimiz, yansıtılan görüntünün istenen tonunu görmek için bu flaşları harmanlayacaktır.
LAZER PROJEKSİYON CİHAZLARI
Lazer diyotlarla üretilen ışık, doğal olarak geleneksel lamba tabanlı sistemlere göre çok daha yavaş bir oranda azalan daha uzun ve daha kararlı bir parlaklık seviyesine sahiptir. Lazer teknolojisi en yüksek görüntü kalitesini sunarken, çalışma ömrü geleneksel aydınlatma yöntemlerini çok aşmaktadır. Lazer projeksiyon, ampul tabanlı projeksiyondan, ekranda gördüğümüz görüntüyü üretme biçiminden farklıdır. Ampul tabanlı projeksiyon ile, ışık kaynağının (ampul) görüntüyü üreten bir paneli aydınlatması gerekir. Buna karşılık, lazer projektörler ışığı üretmek için lazer kullanırlar. Bu yöntemin Düşük Bakım , Enerji Verimliliği , Atım Mesafesi , Daha İyi Genel Görüntü Kalitesi gibi yararları ve avantajları vardır.
KULLANIM AMACINA GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTEREN PROJEKSİYON SİSTEMLERİNİ GEM PROJE OLARAK TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDEREK PROJELERİNİZDE SİZLER İÇİN İHTİYAÇLARINIZA YÖNELİK SUNMAKTAYIZ.